Nová kuchyně pro Evropu?


Vytištěno 1.12.2020 01:07 ze stránek www.euinfo.cz:
http://www.euinfo.cz/index.php?nav01=8489&nav02=8497&mes=1&rok=2008&nav03=11729

Evropská unie a potraviny 

Do evropských obchodů a kuchyní míří inovativní složky potravin, takže se můžeme těšit na nové kulinářské zážitky.

 

Nejnovější návrh Komise, jehož cílem je podpořit inovace v potravinářství, se zaměřuje na složky vyráběné novými metodami a na potraviny, jejichž konzumace nemá v Evropě tradici.

 

Podle komisaře pro zdraví Markose Kyprianoua tento krok „přinese evropským spotřebitelům nejnovější nabídku potravin a evropskému potravinářství zajistí příznivé podmínky".

 

Nové potraviny English jsou již v právních předpisech EU zahrnuty. Tento návrh však přináší účinnější a praktičtější soubor pravidel. Vychází ze zkušeností získaných při aplikaci stávajících předpisů a zohledňuje nejnovější technologický vývoj a vědecké poznatky.

 

Celý článek se přečtěte zde.

 

Zdroj: Evropská komise

 


Za aktuálnost odpovídá: Eurocentrum Brno a EUROPE DIRECT
® MMB 16.1.2008. Poslední aktualizace: 16.1.2008 15:13