Nová kuchyně pro Evropu?
Do evropských obchodů a kuchyní míří inovativní složky potravin, takže se můžeme těšit na nové kulinářské zážitky.
Nejnovější návrh Komise, jehož cílem je podpořit inovace v potravinářství, se zaměřuje na složky vyráběné novými metodami a na potraviny, jejichž konzumace nemá v Evropě tradici.
Podle komisaře pro zdraví Markose Kyprianoua tento krok „přinese evropským spotřebitelům nejnovější nabídku potravin a evropskému potravinářství zajistí příznivé podmínky".
Nové potraviny jsou již v právních předpisech EU zahrnuty. Tento návrh však přináší účinnější a praktičtější soubor pravidel. Vychází ze zkušeností získaných při aplikaci stávajících předpisů a zohledňuje nejnovější technologický vývoj a vědecké poznatky.
Celý článek se přečtěte zde.
Zdroj: Evropská komise
|